agonia
armâneashti

v3
 

Agonia - Workshopuri Artistitsi | Nomuri | Mission Contactŭ | Ânyrâpsea-ti
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articolŭ Farâ Antritseari Eseu Multimedia Lucri tsi suntu mash ti membru Poezii Presâ

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texti di idyiul autorŭ


Adutsearea pi armâneashti a alushtui textŭ
0

 Minduiarea a membrilor


print e-mail
Mutriri: 2001 .



Scrisoarea lui Ianis Zicu
articolŭ [ Evenimenti ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
di [Marius Marian Solea ]

2011-09-09  |     | 



"În momentul în care am plecat de la Dinamo am luat decizia de a nu mai discuta despre clubul la care am jucat atîția ani. Am avut o înțelegere verbală cu dl. președinte Nicolae Badea (pentru că, pentru mine, cuvîntul este mai important decît orice hîrtie), în termeni simpli: ei îmi dau banii pe care mi-i datorează în 10 zile (în iulie 2010), eu îmi văd de drumul meu... Din păcate, dl. președinte Badea nu și-a respectat înțelegerea. Din suma datorată mi-a fost achitat doar un procent de 75%, în 3-4 transe, în decurs de un an, deși trebuia să-i primesc pe toți odată. Ultima parte din banii primiți, fapt care m-a jignit îngrozitor și mi-a provocat multă, multă scîrbă, a fost în ziua în care a murit mama mea! Jalnica încercare nu mi-a făcut deloc bine, dimpotrivă. Iar ce mi-a mai rămas de luat nu am mai primit. Și mi-a transmis dl. președinte Badea că nici nu o voi mai primi, fiindcă am fost plătit destul la Dinamo.
Suma nu e mare. E infimă chiar, în comparație cu banii la care am renunțat eu ca să joc la Dinamo, refuzînd oferte mult mai bănoase. Infimă în comparație cu sutele de mii de euro la care am renunțat eu acceptînd diminuarea drastică a contractului. E infimă în comparație cu suma platită de mine pentru operație și pentru tratament.

Da, este adevărat, am fost lăsat baltă după ce m-am accidentat pe teren, la meciul cu Lazio, și am plătit eu 100 de mii de euro intervenția medicală și recuperarea (clubul trebuia să suporte orice intervenție chirurgicală sau tratament... Este scris foarte clar în orice contract).

Am lucrat cu mai mulți patroni din fotbalul românesc. La Rapid, cu dl. George Copos, despre care s-au spus multe lucruri neadevărate. Copos este un om de mare caracter, a respectat tot ce mi-a promis. La Timișoara, cu dl. Marian Iancu. Un bărbat adevărat, un caracter aparte. S-a achitat de absolut tot ce am stabilit, am fost plătit pînă la ultimul cent, chiar și după perioada în care Poli a fost retrogradată. Și la Dinamo am lucrat cu un om serios, Cristi Borcea. Păcat că nu se mai implică la fel de mult, iar asta se vede! Sînt incredibil de dezamăgit de cum am fost tratat. Sînt conștient că va urma o reacție a domnului Badea. Ca și în alte cazuri, va publica sumele pe care le-am primit de-a lungul timpului, punctînd că am avut un contract mare. Un contract pe care dînsul l-a semnat, dînsul a acceptat tot ce era trecut acolo și tot dînsul nu l-a respectat. Am crezut în bun-simț, am crezut într-un om care te privește în ochi în momentul în care ajungi la o înțelegere. M-am înșelat. Eu am dorit din suflet să joc cît mai bine la Dinamo, să ajung în Champions League. Nu am făcut probleme, am respectat programul de antrenament, dar n-a fost să fie. Nu m-am adaptat la sistemul impus la Dinamo în ultimii ani de conducere a clubului, sistem care o să ducă la o lipsă și mai acută de rezultate. Perioadele foarte bune petrecute la Rapid, Poli, CSKA SOFIA și chiar Dinamo, între 2001 și 2003, demonstrează că în 2007 au fost doar probleme de adaptare. Nu eu am vrut să mă accidentez, așa a vrut soarta.

Îi sfătuiesc public pe toți fotbaliștii din România să fie foarte atenți cînd semnează contractele, să fie fermi cînd nu li se respectă ce au semnat. Eu regret și acum că mi-am retras memoriul pe care îl depusesem împotriva celor de la Dinamo. Am stat și 8 luni fără să încasez un ban. Este singurul meu comentariu public pe această temă și, indiferent de ceea ce vor spune cei de la Dinamo, eu nu am să mai comentez! (pentru că sînt specialiști în comunicate de presă sau jigniri)... Nu mai vreau niciun ban de la dl. Badea, dar sper ca suma restantă să ajungă la un centru de plasament. Ianis Zicu", a spus Zicu în Cancan.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa a Literaturiljei, a poeziljei shi a culturâljei. Ânyrâpsea sh-hârsea-ti di articoli, eseuri, prozâ, poezie clasicâ sh-antritseri (concursuri). poezii
poezii
poezii  Caftâ Pi Net  Agonia - Workshopuri Artistitsi  

Nu ufilisits texti dit site fârâ s-nâ spunets.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politicâ di scuteari tu miydani sh-confidentsialitati

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!