agonia
armâneashti

v3
 

Agonia - Workshopuri Artistitsi | Nomuri | Mission Contactŭ | Ânyrâpsea-ti
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articolŭ Farâ Antritseari Eseu Multimedia Lucri tsi suntu mash ti membru Poezii Presâ

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texti di idyiul autorŭ


Adutsearea pi armâneashti a alushtui textŭ
0

 Minduiarea a membrilor


print e-mail
Mutriri: 6617 .



Interzicerea expoziției organizate de Societatea Culturală Aromână
poezii [ ]
COMUNICAT DE PRESÃ

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
di [Marius Marian Solea ]

2013-03-27  |     | 





Expoziția organizată de Societatea Culturală Aromână, care conține grafică, pictură și sculptură de Ary Murnu și Ion Lucian Murnu și carte aromână, a fost interzisă de autoritățile române, din motive politice, începând de luni, 18 martie a.c. Este primul gest de acest fel după Revoluția din 22 Decembrie 1989, absolut inexplicabil pentru noi, jignitor și fals național.
În prima zi a expoziției, 15 februarie, ambasadorul României la Tirana, domnul Viorel Stănilă, intrând sub incidența legii penale, a generat întreg acest conflict, pe care, în prezent, autoritățile române încearcă să îl mușamalizeze. Presiunile politice făcute de dumnealui la cele mai importante instituții de cultură au prejudiciat grav acțiunea noastră. Ulterior, Biblioteca Națională a României a inventat motive de un absurd comic pentru a soma asociația noastră să renunțe la termenul fixat în contractual de colaborare. Noi am răspuns negativ acestei solicitări, refuzând evacuarea cărților și a pieselor de artă. Dincolo de discriminarea evidentă, instanțele de judecată vor hotărî daunele corespondente prejudiciului adus.
Știind că mass media este singurul mediu neutru care mai poate tempera starea de ilegalitate din această țară și comportamentul interlop al unora dintre instituțiile statului român, vă adresăm invitația de a fi astăzi prezenți, la ora 16.45, la sediul Bibliotecii Naționale a României, pentru lansarea ultimelor noastre două cărți și pentru închiderea expoziției. Vinerea trecută, tot pentru prima oară în istoricul activității Poliției Române, au fost chemați agenții Secției 11 pentru a evacua participanții la o lansare de carte, lansare a cărei dată fusese fixată în deplin acord cu reprezentanții Bibliotecii Naționale.
Cărțile care vor fi astăzi lansate în interiorul sau pe treptele Bibliotecii Naționale a României, în cazul intervenției jandarmilor, vor fi:

Inscripții pentru oamenii mei, de Ion Lucian Murnu, Editura Societății Culturale Aromâne, București, 2013. Prezintă Doina Mândru, Marius Marian Șolea și George Vrana;

Tartuffe, de Molière, traducere în armânește de Mihai Sima, Editura Societății Culturale Aromâne, București, 2012. Prezintă Aurica Piha.


Vă mulțumim!

Consiliul de conducere al Societății Culturale Aromâne

La următorul link găsiți întregul istoric al acestei situații, repetăm, fără precedent în România postcomunistă iar atașat, fotografii din expoziția interzisă.



http://en.calameo.com/read/00223412428791088f374

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa a Literaturiljei, a poeziljei shi a culturâljei. Ânyrâpsea sh-hârsea-ti di articoli, eseuri, prozâ, poezie clasicâ sh-antritseri (concursuri). poezii
poezii
poezii  Caftâ Pi Net  Agonia - Workshopuri Artistitsi  

Nu ufilisits texti dit site fârâ s-nâ spunets.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politicâ di scuteari tu miydani sh-confidentsialitati

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!